Famozni Jole raspjevao krcati virski Trg svetog Jure

Svašta se jučer dogodilo na Jolinom virskom koncertu: jedna je baka krstila unuku i veselo nazdravljala i pjevala, potom se izgubio jedan dječak koji je srećom brzo pronađen, struja je dva puta negdje odlazila ali se opet srećom vraćala na binu, a sâm Jole ushićeno je zaključio: „Ovo je vrh“. Kako i neće biti – unatoč hladnom vremenu i buri Trg Svetog Jurja bio je pun kao šipak, a splitski pjevač zahvaljivao se organizatorima, Viranima, vikendašima i svim gostima otoka te čestitao Uskrs kad god je stigao. U ostatku dvosatnog koncerta pjevao je sa svojim fanovima, a nakon što je koncert završio – s neba se spustio pljusak.

MI SMO LUDE SLOVENKE, A NA VIR SMO ZBOG JOLE DOŠLE ČAK IZ LJUBLJANE

Napravile su oko 400 kilometara prvo do Zadra, a potom pokupile svoju sestru, sestričnu i prijateljicu studenticu te na rolama i biciklima došle do Vira. Sve to zbog Jole kojega, kažu nam Klara Mlinar, Tjaša Mlinar, Ksenija Mlinar i Mita Kurent Golob, jednostavno obožavaju od malih nogu. Prije deset godina bile su na Kukljici prvi put na Jolinom koncertu i otad ne propuštaju priliku, makar udaljenost bila veća od 400 kilometara, odnosno od Ljubljane i mjesta Rovte …
„Vrhunski koncert! Najbolji na kojemu smo ikad bile“ – kažu u glas. Malo engleski, malo slovenski i hrvatski, a najviše je pomogla Ksenija koja studira hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru, i evo priče.

„Pozvala sam sve kod sebe u Zadar, sjele smo potom na bicikle i role – i evo nas na Viru! Meni nije prvi put, prošli tjedan sam bila“, govori Ksenija u ime četiri mlade Slovenke. Kažu da imaju reputaciju „ludih Slovenki“ i da je ona opravdana, a opravdana je i ljubav Slovenki prema Dalmaciji i Dalmatincima.
„Je, istina je! Volimo Dalmaciju, pogotovo dalmatinsku glazbu i pjevače. Jolu i Jasmina Stavrosa prije svih. A i oni vole Slovenke“, tvrde bez pardona. A Vir?
„Predivan je otok Vir. Sve je lijepo, otok je prepun cvijeća i ljepota. Imamo osjećaj da smo došle na kraj svijeta“.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA