Otvorena tradicionalna i nagrađena virska adventska manifestacija

PALJENJE PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE, KONCERT »MAGAZINA« I LJUBAVNO-POSLOVNA BAJKA MLADOG BRAČNOG PARA IZ SALZBURGA

Unatoč snažnoj buri i gotovo polarnim uvjetima uz Trg svetog Jure, veći broj Virana, žitelja iz cijele Zadarske županije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije došao je u večernjim i noćnim satima na otvaranje tradicionalne manifestacije „Advent na Viru“.
Zapivala je u uvodu virska mješovita klapa „Puntadura“, uživalo se u koncertu „Magazina“, a prvu adventsku svijeću po tradiciji je upalio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović uz spektakularni snježni efekt.

Na kraju, puno emocija i radosti, pravog blagdanskog šušura, prekrasnih ukrasnih momenata na virskom trgu za zabavu i uspomenu najmlađima – adventskog ulaza, saonica i jelena – kao i tradicionalne prodaje blagdanskih suvenira koje su izradili virski mališani uz pomoć svojih teta iz Dječjeg vrtića „Smješko“. Naravno, gužva je bila i na friško otvorenom virskom klizalištu, a uz Trg svetog Jure bilo je svega – fritula, kroštula, kuhanog vina, rum-punča, hrenovki i kobasica. Ovo posljednje, najviše se svidjelo mladom bračnom paru Inji i Niki Piliću koji ne samo da su iz Salzburga došli na Vir uživati u adventskim događajima, nego su se trajno preselili na otok! Oženili su se prošle godine i unatoč sjajnoj poslovnoj karijeri u Austriji, život i poslove preselili su prije dva mjeseca na najdraži otok.

„Imamo obiteljske kuće na Viru koje su nam roditelji izgradili i godinama ih koristili za ljetovanje, a sada ih mi koristimo za život. Uostalom, na Viru smo se upoznali i zaljubili“, priča nam Inja kako je krenula njihova ljubavna i sada životna priča. Niko je regionalni menadžer međunarodne softwarske kompanije „AdriaGASTROdat“, vodeće na austrijskom tržištu, koja odnedavno ima svoje hrvatsko sjedište na Viru. Tvrtka se bavi izradom softwara za jednostavno vođenje hotelskog biznisa, odnosno upravljanjem hotela te marketingom, a pored ove informatičke tvrtke poduzetni Pilići će izgraditi aparthotel s 12 apartmana.
„Vir je idealan zbog blizine Zadra, Šibenika i Splita gdje također poslujemo. No, prije svega, ovdje nam je lijepo, a uživamo i u adventskom programu“, napomenuo je Niko čija se bračno-poslovna bajka idealno uklopila u scenografiju otvaranja adventske manifestacije.

 


 

zakrpaj  vir naslovna8   prijava odbacenog otpada  vir naslovna8  bibliobus  vir naslovna8  kamereGRADOVI PRIJATELJI
garesnica novo.fw oslavany novo.fw dombovar novo.fw


POVEZNICE
LINKOVI12 LINKOVI13 LINKOVI14 LINKOVI15 vise poveznica bw


tz vir novo virski list novo vir turiza novo.fw info novo1

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA